Nedre Långgatan 19, Grebbestad

Byggnadsår  1991
Fastighetsbeteckning 050 Grebbestad 2:112
Adress Nedre Långg. 19, 457 72 Grebbestad

Beskrivning fastighet:
Fastigheten består av bottenvåning och 2 våningsplan. Totalt 5 lägenheter. I hyran ingår värme, vatten, sophämtning och fiber. Hushållsel tillkommer. Alla lägenheter har egen tvättmaskin. Tv-nätet är förberett för egen digitalbox anpassad till det markbundna nätet.

Läge:
Nedre Långgatan ligger i anslutning till hamnen i Grebbestad, med närhet till både fiske och bad. Från fastigheten har man utsikt över över hamnen och närheten till affärer.

Om Grebbestad

Området har varit bebott sedan järnåldern. Detta vittnar bl a gravfälten på Greby och Gissleröd om. På 1840-talet blev staden en del i den nationella ”kallbadsrörelsen”, som bl a bestod i tångbad och stärkande dopp i havet. Det var på 1950-talet, från Grebbestad med omnejd, som Evert Taube fann inspiration till visorna ”En solig morgon” och ”Så länge skutan kan gå”.. Grebbestad är idag ett levande samhälle med året-runt-öppna affärer och restauranger, systembolag och biograf. I hamnen lämnas fångster med kräftor, räkor, ostron och hummer och i bryggeriet bryggs Grebbestads egna öl och cider.

Om Bohuslän
Bohuslän – värt att upptäcka

Att leva och bo i Bohuslän innebär ständigt nya upplevelser, året om.
Från sol och bad under sommarhalvåret till stillhet och eftertanke
på vintern.

Ett varierande landskap med allt från saltstänkta klippor till lummiga
skogar ger hela tiden nya upptäckter och erfarenheter. Och det är lätt
att föreställa sig vilka möjligheter till avkoppling och fritidsaktiviteter
Bohuslän har att erbjuda.